Mám pro vás dva skvělé recepty na koláče, které zachutnají každému, jsou lehké a plné sezónního ovoce.
Korpus:
Postup na oba korpusy je stejný - do 250 g polohrubé mouky zamícháte lžičku kypřícího prášku z vinného kamene. V jiné misce si vyšlehejte tři vajíčka s dvěma lžícemi krupicového cukru, lžřící rumu, lžící kokosu a 100 g tuku (doporučuji v tomto případě heru). Mouku a vajíčkovou směs smícháme a doředíme asi 50 ml mléka nebo vody. Tmavý kosrpus u druhého koláče je dochucen vrchovatou lžící karobu (lze nahradit kakaem). Těsto vlijeme do formy vymazané tukem a vysypané kokosem a hrubou moukou. Pečeme do zlatova.
První koláč je potřen krémém z 250 g odtučněného tvarohu, který smícháme s dvěma lžícemi kokosu a dvěma lžícemi medu. Řídký krém můžeme dohustit kokosem. Na krém vyskláme jahody a ty zalijeme želatinou z agaru, kterou připravíme podle návody, ale místo vody použijeme jahodovou šťávu.
Druhý koláč je potřen obyčejným vanilkovým pudinkem, který připravíme podle návodu z mléka a cukru (já část cukru nahrazuji stévií). Na pudink naskládáme jahody a třešně.
Oba dorty nechte přes noc v lednici pořádně zatuhnout.
Zkusíte je oba? Nebo vás jeden zaujal víc? Jaké moučníky z letního ovoce děláte vy?
Korpus:
Postup na oba korpusy je stejný - do 250 g polohrubé mouky zamícháte lžičku kypřícího prášku z vinného kamene. V jiné misce si vyšlehejte tři vajíčka s dvěma lžícemi krupicového cukru, lžřící rumu, lžící kokosu a 100 g tuku (doporučuji v tomto případě heru). Mouku a vajíčkovou směs smícháme a doředíme asi 50 ml mléka nebo vody. Tmavý kosrpus u druhého koláče je dochucen vrchovatou lžící karobu (lze nahradit kakaem). Těsto vlijeme do formy vymazané tukem a vysypané kokosem a hrubou moukou. Pečeme do zlatova.
První koláč je potřen krémém z 250 g odtučněného tvarohu, který smícháme s dvěma lžícemi kokosu a dvěma lžícemi medu. Řídký krém můžeme dohustit kokosem. Na krém vyskláme jahody a ty zalijeme želatinou z agaru, kterou připravíme podle návody, ale místo vody použijeme jahodovou šťávu.
Druhý koláč je potřen obyčejným vanilkovým pudinkem, který připravíme podle návodu z mléka a cukru (já část cukru nahrazuji stévií). Na pudink naskládáme jahody a třešně.
Oba dorty nechte přes noc v lednici pořádně zatuhnout.
Zkusíte je oba? Nebo vás jeden zaujal víc? Jaké moučníky z letního ovoce děláte vy?
Komentáře
Okomentovat