Pokud přemýšlíte nad stavbou chlebové pece, a nevíte jestli se vám to vyplatí jen kvůli chlebu vězte, že taková pec se dá využít i jinak než jen na pečení chleba. Taková pec je totiž stavěná tak, aby udržela teplo i několik hodin. Pec běžně roztápíme v jednu hodinu, ve čtyři do ní vkládáme bochníky a v půl páte je chléb hotový. V osm večer ale příjde ještě řada na maso. Pec je totiž pořád velmi rozpálená. Maso tedy naložíme nebo nakořeníme, dáme do pekáče a vložíme do pece. Ráno si pak můžeme pochutnat na snídani skutečně na vidličku. Tentokrát šel do pece mladý půlroční beran.
Berana jsme zabili v pátek, stáhli a vyvrhli. Maso jsme pak nechali 2 dny v chladu vychladnout. Beránka jsme pak naporcovali. Z oleje, soli, pepře a čerstvé saturejky jsme připravili mazaní, kterým jsme maso potřeli. Následně jsme vše podlili vodou a šup s tím do pece. Maso se tedy pomaličku peklo zhruba 10 hodin.
No nadali byste si takovou snídani nebo oběd líbit?
Berana jsme zabili v pátek, stáhli a vyvrhli. Maso jsme pak nechali 2 dny v chladu vychladnout. Beránka jsme pak naporcovali. Z oleje, soli, pepře a čerstvé saturejky jsme připravili mazaní, kterým jsme maso potřeli. Následně jsme vše podlili vodou a šup s tím do pece. Maso se tedy pomaličku peklo zhruba 10 hodin.
No nadali byste si takovou snídani nebo oběd líbit?
Komentáře
Okomentovat